Dansk Volvoklub
Se min Volvo

-

SE MINE VOLVOER

(Jesper og Jytte Holck. Queensland, Australia)


Hvad man dog finder på garage-salg, et fænomen der er meget kendt her i Australien, hvor vi bor, nærmere betegnet på Gold Coast syd for Brisbane.


Jeg har været syg i 2 år, og mens sygdommen var på det højeste, fik jeg den tossede ide at jeg ville have et stort modeltog til at køre rundt i forhaven, bare for at glæde mig selv, og selvfølgelig andre folk. Min kone er lidt af en freak med hensyn til garagesalg, så hun satte sig for at finde det her forbandede tog, og hun fandt det, et tog af fabrikatet Lima fra Italien.


Hun kom hjem og fortalte det, og ønskede at jeg tog med over og så på det, manden forlangte den formidable pris af 10 dollars så det var nok bedst at jeg så det før der blev invisteret, som sagt så gjort. Toget kunne ikke køre men med lidt snilde kørte det en halv time efter hjemkomst og det er siden blevet vurderet til IKKE under 250 dollars hvis det kom på legetøjs auktion.


Det skal også lige nævnes at hun på den anden side af gaden, hvor der var garagesalg havde set en af den slags Volvoer jeg så brændende ønskede mig, men på grund af min alvorlige sygdom (havde nær kostet mig livet) blev der ikke snakket så meget om den bil i første omgang. Da vi nu alligevel var derovre kunne jeg jo godt lige tage et kik.


JO JO JO JO JO og meget mere... det var en 262C Bertone, der lignede et bombet lokum. Den havde ikke kørt i 3 år, og motoren havde vist nok sat sig, men for en dansk mekaniker er det da ikke det store problem. Der skulle forhandles en pris med ejeren, han forlangte 200 dollars, hvilket vist var lige i overkanten. Næsten 900 kroner, manden måtte være syg oven i hovedet. Jeg ville tænke over dette.

 


Dagen efter tog jeg nu alligevel i banken og hentede 200 dollars. Jeg VILLE have den bil. Vi fik snakket om tingene, jeg bød 100 han sagde nej, men så lidt tænksom ud, og kom med et forslag 120 dollars og en kasse øl. OK handlen var hjemme (700 kroner).


Han gloede lidt da der 3 minutter efter kom et fejeblad. (det ventede henne om hjørnet) og jeg tror nok at han fandt ud af at han måske havde lavet en alvorlig fejltagelse. Men det var jo hans problem!


Bilen har fået hovedrepareret motoren og er blevet sat istand efter alle kunstens regler. Og den har til dato kørt 153 kilometer med den “nye motor”.

Bilen er af Bilia blevet vurderet til ca. 150.000 gode danske kroner, hvis den var i Danmark, til alt held er den ikke det, for der ruster bilerne alt for hurtigt.Vi har studerende boende hos os, for det meste Japanere og Koreaner. En af vores studerende ville også gerne have en bil, så vi begyndte at lede, fandt en Volvo 760 GLE som vi kunne få for 1300 dollars (små 5000 kr). Så den købte vi til ham. I dette sammenhæng var der også lige en Volvo 164 TE fra 1974 og hvor motoren spandt som en mis.


Jeg blev spurgt om jeg ikke ved samme lejlighed kunne skaffe den af vejen. Jo så-gerne! Den holder nu i indkørslen og venter på at få den helt store tur.

 

 Min kone ville gerne have en stationcar igen og jeg fandt en ved et tilfælde gennem en ven oppe på Sunshine Coast, 200 kilometer nordpå - man er vel nysgerrig, så vi kørte op og så på sagen. Konen ville ikke have den, den så jo forfærdelig ud, så manden fortalte at han forresten også havde en Volvo mere nede på hans værksted i Brisbane. Ind i bilen igen og tilbage mod Brisbane. Her fandt vi en 740 GLE 16 ventiler i fin stand. Den var ved at få nyt topstykke, så der ville gå et par dage før vi kunne få den.


Jytte var glad, nu havde hun en stationcar. Jeg snakkede lidt frem og tilbage med manden der forlangte 3700 dollars for denne bil og 2800 for den der var på Sunshine Coast, med lidt god dansk forhandling endte jeg med en pris på 6000 dollars for begge biler (26.000 kr.)


Hvad har vi så af legetøj: 2 stk Volvo 740 GLE stationcar 16 ventiler, årgang 1989. 1 stk. 740 GL årgang 1986, og ikke mindst 1 stk 164 TE årgang 1974, der spinder som en lille killing. Og så er der vores 240 GLE. 

 

Mange hilsner fra Jesper og Jytte Holck. Queensland, Australia


- - -


Du er naturligvis også mere end velkommen til at bidrage med stof og artikler til vores blad.

 

Har du en historie du vil dele med klubbens medlemmer (kort eller lang), kan du skrive den her.